Categorieën
Algemeen

Begroting Terschelling: voorzieningen afstoten

De gemeente Terschelling heeft gisteren de begroting voor 2015 vastgesteld. Om deze sluitend te krijgen, moeten een aantal gemeentelijke voorzieningen afgestoten worden.

“Vanaf de aanvang van de economische crisis in 2008 zijn de kortingen vanuit het rijk in belangrijke mate door de gemeente Terschelling opgevangen door belastingverhogingen enerzijds en bezuinigingen op de ambtelijke organisatie anderzijds. Daarbij is het er voortdurend in geslaagd om bestaande gemeentelijke faciliteiten zoveel mogelijk in stand te laten. Nu er opnieuw kortingen op de Algemene Uitkering uit het Gemeentefonds worden doorgevoerd en extra belastingverhogingen niet de voorkeur hebben en bezuinigingen op de organisatie gevolgen kunnen hebben voor de dienstverlening , ontkomt het college niet aan voorstellen om te bezuinigen op gemeentelijke voorzieningen”, zegt de gemeente.

Eerder was al gemeld dat het Centrum voor Natuur en Landschap (CNL) op 1 januari zal sluiten, nu is duidelijk geworden dat de gemeente ook zwembad De Dôbe en het sportveld in Hoorn afstoot. Die moeten geprivatiseerd worden.

De Dôbe kost de gemeente op dit moment 330.000 per jaar, maar de verwachting is dat deze uitgave stijgt naar vijf ton. Volgend jaar is het bad officieel afgeschreven en stopt ook het contract met de huidige exploitant, Sportfondsen.

De gemeente gaat wel de opvolger van het CNL, de Tonnenloods op West, steunen. Het gaat om éénmalig €1 miljoen en vanaf 2018, als de locatie moet openen, €100.000 per jaar. Het CNL kost de gemeente nu €140.000 per jaar.

Begroting 2015 Gemeente Terschelling

-- Advertentie --