Categorieën
Algemeen

Nieuwe campus mogelijk toch weer onzeker

Het realiseren van de nieuwe zeevaartschoolcampus en 32 woningen op West-Terschelling is toch ineens weer onzeker, schrijft de Leeuwarder Courant vandaag. Het benodigde kapwerk is echter al gedaan.

Interim-directeur Jacques Thielen van woningcorporatie De Veste zegt te moeten bezuinigen en gaat nieuwbouwprojecten heroverwegen. “Onze financiële polsstok is een stuk korter geworden”, zegt Thielen in de Leeuwarder Courant. “We hebben morele verplichtingen naar Terschelling, maar het moet wel kunnen”.

“We krijgen geen antwoord op de vraag wanneer de gebouwen klaar zijn”, zegt vicevoorzitter Roelof Kieskamp van de studentenvereniging in de krant. Ook is er nog geen bouwaanvraag ingediend, iets wat Guus Schweigmann van Plaatselijk Belang zorgen baart.

Volgens wethouder Teun de Jong wacht De Veste op groen licht van het Waarborgfonds, zodat ze met een gunstig rentetarief kunnen lenen. Over een paar weken zou bericht volgen van de woningcorporatie.

-- Advertentie --