Categorieën
Algemeen

Overeenstemming over Raad van Advies Rederij Doeksen

Er is overeenstemming bereikt over de instelling van de nieuwe Raad van Advies voor Rederij Doeksen, meldt de reder in een persbericht.

De gemeentes Terschelling en Vlieland, de EVT en de al bestaande klantenpanels van Doeksen hebben samen overeenstemming bereikt. Ook de Rijksoverheid geeft goedkeuring.

“De twee Raden gaan bestaan uit vijf à zes leden, die met mandaat en draagvlak de belangen van hun achterban op de eilanden behartigen. Daarnaast gaat een onafhankelijke voorzitter de vergaderingen leiden, zijn vertegenwoordigers van TSM aanwezig en zal een vertegenwoordiger namens het Consumentenplatform Waddenveren West de vergaderingen bijwonen”, schrijft de rederij.

“Naast overeenstemming over het reglement, is er ook overeenstemming bereikt over de profielschets van een onafhankelijk voorzitter. Na ondertekening van het reglement door betrokken partijen wordt op korte termijn invulling gegeven aan de bemensing van de Raden van Advies voor Terschelling en Vlieland en aan het aantrekken van een voorzitter.”

Het instellen van een Raad van Advies was één van de eisen na de overname van de EVT door Rederij Doeksen. Oud EVT-directeur Erwin Rob klaagde eerder al eens over de vertraagde invoering van de Raad. Toen zegde Doeksen-directeur Paul Melles toe dat de Raad uiterlijk 30 september geïnstalleerd zou zijn. Dat is dus nog niet gelukt.

Het nieuws komt op de dag dat de Spathoek, het oude schip van de EVT, de laatste afvaart voor Rederij Doeksen heeft gevaren. De reder stoot het schip en het bijbehorende personeel van de EVT nu definitief af. Daarmee komt een einde aan het tijdperk EVT.

-- Advertentie --