Categorieën
Algemeen

Eerste herfststorm van 2014

De eerste echte herfststorm van 2014 trekt vandaag over Nederland en met name het Waddengebied. Een flinke omslag van het weer na een warm weekend.

Volgens de verschillende weersvoorspellingen neemt de wind dinsdagochtend langzaam toe. Tegen het middaguur is er in het Waddengebied kans op windstoten tussen de 80 en 100 kilometer per uur.

Tegen de avond zal de wind volgens de voorspellingen zijn toegenomen tot een flinke noordwesterstorm kracht 9 á 10. De zware windstoten kunnen volgens het KNMI tot woensdagmorgen blijven voorkomen.

Rederij Doeksen heeft maandag al aangegeven de sneldienst naar Vlieland te schrappen. Door het stormachtige weer wordt er een flink verhoogde waterstand verwacht, met name op woensdagmorgen. Dit kan de veerdienst eventueel nog flink ontregelen.

Op de Weer&Getij pagina zijn de huidige weerkaarten, waterstanden, waarschuwingen en de verwachtingen te vinden. Uiteraard is het weer ook goed te volgen op de live-webcams.

Middels onderstaand liveblog zal Skylgenet.nl updates geven over de situatie, eventuele vertragingen voor de veerdienst of andere incidenten. Uiteraard zullen er net als op Twitter en Facebook ook zoveel mogelijk foto’s voorbij komen.

-- Advertentie --