Categorieën
Algemeen

RAV-Fryslân neemt patiëntenvervoer Wadden over

RAV Fryslân neemt “zo goed als zeker” het patiëntenvervoer van de Wadden per helikopter over van Defensie. Dat meldt de organisatie op de website.

RAV Fryslân is in gesprek met De Friesland Zorgverzekeraar over de helikoptervoorziening en zegt dat de onderhandelingen constructief verlopen. De organisatie mikt op een overname van het patiëntenvervoer per 1 juli 2015.

Defensie besloot eerder te stoppen met het patiëntenvervoer, omdat de nieuwe helikopters te groot zijn. “Als vervolg op de aankondiging van Defensie is er meerdere malen overleg geweest tussen het Ministerie van VWS, Veiligheidsregio Fryslân, De Friesland Zorgverzekeraar en RAV Fryslân. RAV (Regionale Ambulance Voorziening) Fryslân is als overkoepelende organisatie vergunninghouder en verantwoordelijk voor alle ambulancezorg in de provincie Fryslân”, aldus de website van de organisatie.

“Tijdens deze gesprekken zijn er meerdere alternatieven onderzocht en door het RIVM berekend. Uit deze onderzoeken is gebleken dat een ambulancehelikoptervoorziening (24/7) het best passende alternatief is. Aangezien RAV Fryslân de (wettelijk) aangewezen partij is voor het uitvoeren van ambulancezorg, is zij vervolgens gevraagd om dit te realiseren. Dit in nauwe samenwerking met De Friesland zorgverzekeraar.”

RAV is inmiddels al bezig met de voorbereidingen voor het patiëntenvervoer. Zo moet er extra personeel aangetrokken worden. Voor de helikopter en piloten wil RAV binnenkort een externe partij aantrekken.

-- Advertentie --