Categorieën
Algemeen

Grotere heli voor patiënten Wadden

De nieuwe helikopter voor patiëntenvervoer van en naar de Wadden wordt groter en sneller dan nu, schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

RAV-Fryslân neemt vanaf juli 2015 het patiëntenvervoer op de Wadden over van Defensie, bleek eerder al. Defensie stopt ermee, omdat de bekende gele heli’s met pensioen moeten en de nieuwe toestellen te groot en te duur zijn.

Volgens de Leeuwarder Courant moet RAV-Fryslân via een aanbesteding nog een helikopterbedrijf vinden, maar gaat dat op tijd lukken. Ook stelt RAV dat de nieuwe heli groter en sneller wordt dan de huidige.

“De nieuwe helikopter wordt ingericht als een volwaardige ambulance. Zo is er onder meer mogelijkheid voor reanimatie. Bovendien kan de familie van de patiënt meevliegen”, schrijft de Leeuwarder Courant.

Ook zal het nieuwe toestel 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat staan op vliegbasis Leeuwarden. Nu werkt men nog met oproep. In de nieuwe situatie moet de heli binnen enkele minuten na een melding kunnen vertrekken.

-- Advertentie --