Categorieën
Algemeen

Wassink vanaf 16 januari burgemeester Terschelling

Bert (J.B.) Wassink wordt definitief de nieuwe burgemeester van Terschelling. Dat heeft minister Plasterk vorige week bekend gemaakt.

Begin november koos de gemeenteraad van Terschelling de 57-jarige Wassink uit de verschillende sollicitaties. Hij moest echter nog officieel aangesteld worden door de Koning en minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bert Wassink is 57 jaar, heeft 3 kinderen en 1 kleinkind en woont op het moment nog in Gasselte. Hij is wethouder voor GroenLinks in de gemeente Aa en Hunze.

Vanaf 16 januari 2015 wordt hij burgemeester van Terschelling, waar hij officieel gezien Jurrit Visser van de PvdA opvolgt. Visser was sinds 16 december 2002 burgemeester, maar moest in 2013 zijn taken om gezondheidsredenen neerleggen. Op 1 december 2013 diende hij officieel zijn ontslag in bij de Overheid. Vanaf juni 2013 neemt Rob Bats zijn taken al waar.

-- Advertentie --