Hessel-Doeksenfeest

Hessels Herberg op TV

Vandaag was op NPO 2 de eerste aflevering van “Hessels Herberg”, een programma met de bekende Terschellinger zanger als presentator.

Van het programma, dat wordt uitgezonden door de IKON, zijn vijf afleveringen gemaakt die deze week worden uitgezonden op de tweede zender van de Publieke Omroep. In het programma praat Hessel van der Kooij met naar Nederland gevluchte muzikanten.

“Oorlog en terreur jagen mensen van over de hele wereld op de vlucht. Ze overleven extreme situaties en reizen ver bij hun roots vandaan. Sommigen vonden hun nieuwe thuis in Nederland. Ze vertellen hun verhaal op het Hollandse Terschelling in het IKON kerstprogramma ‘Hessels Herberg’. Muziek en liederen zijn daarbij onmisbaar. Samen met Hessel zingen ze over toen en nu, soms aangrijpend, soms vol hoop. Wat hebben ze meegemaakt en hoe gaat het nu?”, omschrijft IKON het programma.

De eerste aflevering was vanmiddag om 16:09 uur, met Mišo Petrović in de hoofdrol. “Mišo Petrović ontvluchtte in 1991 zijn geboorteland Bosnië Herzegowina net voordat daar op grote schaal de bombardementen losbarstten. Hij zou in Bosnië in het leger moeten om te schieten op zijn eigen familie en vrienden, maar weigerde dat. Mišo is een virtuoos gitarist en samen met zijn jeugdvriend Sandi probeert hij als muzikant te overleven in Nederland.”

Bekijk de eerste aflevering hier terug

Het programma is de rest van de week te zien op NPO 2 op de volgende tijdstippen en met de volgende gasten:

Dinsdag 23-12, 16:09 – Babak-o-Doestan
Woensdag 24-12, 16:09 – Louiza Saitova
Donderdag 25-12, 16:00 – Veronica Castro
Vrijdag 26-12, 16:09 – GHARIB

De opnames van het programma waren in november op het eiland

Onderwerpen
 
-- Advertentie --