Categorieën
Algemeen

Ook gemeente fout in FUMO-zaak

De gemeente Terschelling valt zelf veel te verwijten in de zaak rond de FUMO, de Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving. De zaken waren niet voor elkaar, schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Al in september pakte de krant groots uit over het vergunningenbeleid op het eiland. Vergunningsverlening werd uitbesteed aan de FUMO, wat zorgde voor onrust en chaotische taferelen op het eiland.

Ambtenaren sloegen eerder alarm, omdat de organisatie niet klaar zou zijn voor het behandelen van milieuvergunningen, omgevingsvergunningen én bouwvergunningen van het eiland.

Zo moesten er bijvoorbeeld vier bouwvergunningen van rechtswege verleend worden, waaronder een zorgcomplex in Formerum en een omstreden badhotel in Midsland aan Zee.

Vandaag schrijft de Leeuwarder Courant dat ook de gemeente Terschelling wel degelijk schuldig is aan de chaotische overgang. Zo droeg de gemeente maar liefst 56 dossiers over aan de FUMO, met een grotere werkachterstand dan de organisatie had gedacht. Ook waren niet alle dossiers volledig overgedragen.

-- Advertentie --