Categorieën
Algemeen

Pieterburen gaat voor vestiging op Terschelling

Zeehondencrèche Pieterburen opent twee nieuwe vestigingen, waarvan één op Terschelling. Dat meldt het bedrijf vanmiddag.

De Rijksedienst voor Ondernemend Nederland heeft toestemming gegeven voor de uitbreiding van de crèche. Er moet een vestiging op Terschelling en een vestiging in Oostvoorne komen. Zeehonden die direct hulp nodig hebben kunnen daar sneller geholpen worden. Nu moeten ze telkens eerst naar Pieterburen getransporteerd worden.

Pieterburen wil later in samenwerking met inwoners, onderwijsinstellingen, natuurorganisaties en het bedrijfsleven “belevingscentra” van de dependances maken. “We willen werken aan een nieuw bewustzijn bij mensen hoe om te gaan met de zee en de zeehond. Een gezonde zee is een gezonde zeehond”, zegt crèchedirecteur Niek Kuizenga tegen Dagblad van het Noorden.

-- Advertentie --