Reddingboot Paal 8 Terschelling

Nieuwe tractor voor reddingboot Paal 8

Het reddingsstation Paal 8 op Terschelling heeft de beschikking gekregen over een nieuwe tractor. Deze tractor trekt de reddingboot over het duin en brengt hem naar zee.

De nieuwe machine werd afgelopen zondag gepresenteerd bij het station. De tractor is in 2001 gebouwd en was tot vorig jaar werkzaam in Frankrijk.

In 2014 kwam de tractor naar Nederland en werd daar aangepast voor de KNRM. Ten opzichte van de oude machine zijn er een paar wijzigingen. Zo heeft het nieuwe exemplaar 420pk, 140pk meer dan de oude. Ook heeft dit model open achterwielen, wat zorgt voor meer grip op de rupsbanden.

De oude tractor wordt ingezet als reserve-exemplaar voor alle KNRM-stations in Nederland.

knrmpaal82015-2
knrmpaal82015-1

Medailles

Maar er was deze week nog meer nieuws rond de KNRM op het eiland. Vrijwilligers Reinder Doeksen en Gher Smit kregen een medaille van KNRM-directeur Roemer Boogaard.

Smit ontving een bronzen medaille, omdat hij 25 jaar als vrijwilliger verbonden is aan de KNRM. Eerst als opstapper en machinist, tegenwoordig als reserveschipper van de Arie Visser.

Reinder Doeksen kreeg een onderscheiding voor de wijze waarop hij gedurende 45 jaar als ploegleider vrijwilligerswerk heeft gedaan bij station Paal 8.

knrmpaal82015-3
knrmpaal82015-4

Alle foto’s in dit bericht: KNRM Terschelling

Onderwerpen
 
-- Advertentie --