Categorieën
Algemeen

Camping de Kooi schrapt Oerol-podium

Tijdens de komende editie van het Oerol festival op Terschelling zal het muziekpodium op Camping de Kooi ontbreken. Dat heeft de camping middels een videoboodschap op Facebook laten weten.

Gerrit-Jan Moes, mede-eigenaar van de camping, stelt in de boodschap dat de organisatie van het festival de camping te weinig speelruimte geeft om het muziekpodium goed te kunnen exploiteren. Volgens Moes is het al jaren erg moeilijk om de festivalorganisatie akkoord te laten gaan met een programmering die om half 11 ’s avonds start.

“Het hoeft heus niet allemaal van een leien dakje te gaan, maar er wordt wel heel erg moeilijk over gedaan. Dan is op een gegeven moment de lol eraf en houdt het een keer op”, aldus Moes.

Eén van de voorwaarden die Oerol en de gemeente stellen is dat buitenlocaties van ondernemers om tien uur ’s avonds moeten stoppen. Volgens Moes is dit geen optie, omdat de benodigde omzet om de programmering te bekostigen dan niet gehaald kan worden.

De camping wil de show graag om half 11 laten starten, omdat de meeste andere voorstellingen op het eiland dan afgelopen zijn en de programmering in de kroegen nog niet start. Ook noemt Moes logistieke problemen met bagagevervoer en aankomende en vertrekkende gasten eerder op de avond. Het podium bevindt zich namelijk naast de toegangsweg van de camping.

Voorgaande jaren ging Oerol uiteindelijk wel akkoord met de aanvangstijd van half 11, maar komende editie is er om die tijd een voorstelling ingeroosterd op het Arjensduin, naast de camping. Moes noemt het jammer dat de organisatie daarbij geen rekening houdt met initiatieven in de directe omgeving, zoals zijn muziekpodium dat daardoor moet vervallen.

“Ik denk dat ons muziekpodium voor de totaalbeleving van Oerol een heel belangrijk dingetje is”, aldus Moes. Hij vindt dat muziek ruimte biedt voor ontspanning binnen de Oerol-programmering. Uit de reacties onder zijn boodschap blijkt dat veel Oerolgangers het jammer vinden dat het podium zal verdwijnen.

In een reactie laat Oerol weten het spijtig te vinden dat Camping de Kooi heeft besloten het podium te schrappen. “We hebben het de afgelopen jaren herhaaldelijk gemeld en blijven het doen: we nodigen Camping de Kooi van harte uit om voor 10 uur ’s avonds op dat buitenpodium een mooi programma neer te zetten. En vanaf 10 uur ’s avonds binnen, net als alle andere ondernemers. We vinden het erg jammer dat Camping de Kooi geen gebruik maakt van deze mogelijkheden”, aldus de organisatie.

“We misgunnen niets, we pakken niets af, het gaat niet om winst, het gaat niet om gebrek aan waardering, het gaat niet om externe voorwaarden. Het gaat ons om het kunnen blijven neerzetten van dit festival”, stelt Oerol.

Volgens de organisatie is het moeilijk, o.a. door wetgeving als Natura 2000, om goede locaties te vinden voor theatervoorstellingen op het eiland. Het Arjensduin naast de camping is één van de locaties die wel beschikbaar is.

“Ons aanbod aan Camping de Kooi blijft staan: we zijn ervan overtuigd dat daar ook tot 10 uur ’s avonds een prachtig podium te realiseren is, dat – gezien de vele betrokken reacties – veel publiek zal trekken om het te kunnen exploiteren. We hopen net als jullie dat Camping de Kooi terugkomt op hun besluit, we gaan graag samen verder om een mooi programma neer te zetten, zowel op de Kooi als op de festivalterreinen.”

-- Advertentie --