Categorieën
Algemeen

Kiteboard Engelsman gevonden op ‘Tursjeling’

De Engelsman Jay Wijeratne heeft na twee maanden vermissing zijn geliefde kiteboard gelokaliseerd: het spoelde aan op ‘Tursjeling’ (Terschelling). Dat meldt NOS op 3.

Wijeratne is een Australische Engelsman die doordeweeks voor een bank in Londen werkt. In de weekenden mag hij graag kitesurfen. Tijdens één van deze weekenden in januari raakte hij z’n kiteboard kwijt in Norfolk.

“Ik voelde dat ik ‘m kwijt was, maar kon hem niet vinden”, quote NOS op 3. Hij kon niet te lang in zee blijven, vanwege de vrieskou. Wijeratne zocht nog een paar uur langs de kustlijn, maar vond niets.

De Engelsman was zo slim om al zijn gegevens op het bord te schrijven en vandaag had hij geluk. Hij ontving een mail mét een foto vanaf ‘Tursjeling’. Zijn kiteboard is na twee maanden op zee aangespoeld op het eiland.

Volgens NOS op 3 liet een Nederlandse vriend van de Engelsman weten dat je ook op Terschelling goed kunt kitesurfen. “We zijn nu bezig om een tripje naar Terschelling te organiseren. Dan kan ik mijn board zelf komen ophalen en meteen weer gebruiken.”

Vermiste kite (NOS op 3)De reis van het kiteboard. Illustratie: © NOS / Rosemarie Escher

-- Advertentie --