Categorieën
Algemeen

Wordt Terschelling dé wandelgemeente van 2015? Stem!

Wandelen, naast natuurlijk fietsen toch één van de mooiste manieren om Terschelling te verkennen. Dat blijkt ook wel uit de populariteit van evenementen als de Fjoertoer of de Brandaris Wandeltochten.

De wandelkrant ‘Te Voet’ kiest ieder jaar de Wandelgemeente van het jaar en dit jaar zit Terschelling, samen met Eijsden-Margraten (Limburg) en Noordwijkerhout (Zuid-Holland) bij de laatste drie. Deze drie springen er volgens de krant “op een bijzondere manier uit voor wandelaars”.

“Verslaggevers van ‘te voet’ zijn afgereisd naar De Grote Drie en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie”, aldus de wandelkrant.

Hoe de verslaggevers van de krant de drie gemeenten beoordeeld hebben vind je hier, maar ook het publiek mag meebeslissen!

Op het moment van schrijven heeft Terschelling al een flinke voorsprong te pakken met 49,5% van de stemmen, maar dat kan natuurlijk beter. Vind je ook dat het eiland de titel van beste Wandelgemeente 2015 verdiend heeft? Breng je stem hier uit.

Wegwijzer wandelen

-- Advertentie --