Categorieën
Algemeen

Oerol wijkt voor havik

Oerol moet wijken voor een broedende havik. Althans, één van de voorstellingen. Dat weet de Leeuwarder Courant vandaag te melden.

Het betreft de voorstelling ‘Erf’ van Boukje Schweigmann. Deze voorstelling was geprogrammeerd in het Hoornse bos, maar dat kan niet doorgaan. In het bos is een broedende havik komen wonen.

“Boukje is nu in Overijssel aan het werk met deze voorstelling. Over een paar weken komt ze deze kant op. Het is jammer, we waren al druk aan het passen en meten geweest op die plek. Maar de natuur gaat voor”, aldus artistiek directeur van het festival Joop Mulder tegen de krant.

Oerol moet nu op zoek naar een nieuwe locatie, waarschijnlijk wordt dat in de buurt van West-Terschelling. “Het hoort er een beetje bij dat de natuur af en toe een plaagstootje uitdeelt. We zijn wel vaker verjaagd door zeldzame vogels. Dat is ook het herenakkoord dat wij met Staatsbosbeheer hebben. Zij melden dat zoiets zich voordoet, en dan wijken wij voor de natuur. Daar kunnen wij mee werken. We houden er altijd rekening mee dat een bijzondere vogel kan nestelen”, aldus Mulder.

-- Advertentie --