Koffiemolen Formerum

Badweg Formerum opnieuw geasfalteerd

Staatsbosbeheer laat komende week de Badweg in Formerum opnieuw asfalteren. Dit zorgt voor verkeershinder.

“Je zou het niet zomaar denken, maar behalve natuur beheren we op Terschelling ook nog eens zes hectare asfalt! Het gaat dan om de badwegen van Hoorn, Oosterend en Formerum en de wegen in West aan Zee, Midsland aan zee en een deel in Midsland Noord”, legt boswachter Joeri Lamers uit.

De Badweg in Formerum is in een slechte staat en gaten in de weg zorgen voor gevaarlijke situaties. Daarom heeft Staatsbosbeheer besloten dat er een nieuwe laag asfalt aangebracht moet worden.

Deze werkzaamheden zijn vandaag al begonnen, waarbij de weg van 09:00 tot 13:00 was afgesloten. Morgen, vrijdag 29 mei, is de weg eveneens van 09:00 tot 13:00 uur dicht.

Van maandag 1 juni 11:00 uur tot woensdag 3 juni 19:00 uur is de weg helemaal afgesloten. Bestemmingsverkeer kan in de tussentijd gebruik maken van het fietspad, waarbij de bestuurders verzocht wordt langzaam te rijden.

“Ter compensatie van het ongemak bieden we alle bezoekers van de Zandzeebar en het Strandhotel het eerste drankje gratis aan”, laat de natuurbeheerder weten.