Gaswinning Terschelling

Kamp stelt gasbesluit uit tot 2016

Minister Kamp heeft vandaag toegezegd dat hij pas in 2016, nadat de wet is aangepast, besluit over gaswinning op Terschelling.

Kamp zei dat voor de camera’s van de NOS tijdens de demonstratie van gasTvrijTerschelling, Milieudefensie en de Waddenvereniging in Den Haag. De actiegroepen protesteren daar tegen de plannen om gas te winnen op Terschelling.

Bekijk de uitleg van Minister Kamp voor de camera’s van de NOS hier.

Vooralsnog is Kamp niet van plan om de plannen volledig aan de kant te schuiven, maar hij stelt zijn besluit een jaar uit. Wilde hij eerst deze zomer al besluiten of Tulip Oil een vergunning krijgt, nu wordt dat naar eigen zeggen medio 2016.

De actievoeders zitten inmiddels in de Tweede Kamer, waar ze op de publieke tribune het debat rond gaswinning volgen. De PvdA heeft vanmorgen aangegeven dat er definitief geen toestemming moet komen voor gaswinning op de Wadden. De partij is van mening dat gaswinning te belastend is voor het milieu.