De Boschplaat

TV-gemist: Wie Overleeft Nederland?

Gisteravond was op RTL4 het nieuwe programma ‘Wie Overleeft Nederland?’ te zien. In het programma verkennen bekende Nederlanders de natuurgebieden in het land.

In het programma duiken vier BN’ers in teams van twee de Nederlandse ‘wildernis’ in waar ze vervolgens drie dagen moeten overleven. Ze worden daarin bijgestaan door een boswachter van Staatsbosbeheer.

Gisteren was de eerste aflevering van het programma op TV. Deze aflevering, met daarin Henny Huisman, Melisa van der Meijde, Ron Blaauw en Joris Linssen, speelde zich af op Terschelling. Met boswachter Joris Blankena als gids moesten de BN’ers zien te overleven op de Boschplaat.

“Tijdens de opnamen van Wie Overleeft Nederland was ik benieuwd welk effect de Boschplaat had op de deelnemers. Ik ben een tijdje opgetrokken met Ron Blaauw en Henny Huisman. Henny was erg onder de indruk van Terschelling. Hij kent Texel goed maar dit eiland niet. Hij vond Terschelling groot, mooi en leeg. We werden bij de opnamen door de elementen geregeerd. Het weer was stormachtig en erg onbetrouwbaar. Dan zijn er op de Boschplaat geen plekken om te schuilen. Je voelt je als mens kwetsbaar en klein”, zegt Blankena op het blog van Staatsbosbeheer.

Uitzending gemist? De herhaling van het programma is vanmiddag om 16:00 uur op RTL4, maar terugkijken op internet kan ook. Hiervoor moet wel eerst ingelogd worden bij RTL. De aflevering is nog 7 dagen gratis te bekijken.