Categorieën
Algemeen

Frituur in de ban bij Doeksen

Ze worden gekscherend wel eens varende snackbars genoemd: het eten van patat en snacks wordt veel gedaan aan boord van de veerboten naar Vlieland en Terschelling. Maar de snacks worden gezonder, zo laat de rederij weten.

In plaats van in de frituur, gaan de snacks en de patat op de veerboot voortaan in de oven. “Deze nieuwe producten zijn minder vet, zonder dat aan de smaak en de kwaliteit concessies zijn gedaan”, zo meldt Dirk Spoor, hoofd horeca bij Rederij Doeksen. De rederij noemt de nieuwe snacks “lekker van smaak en 100% natuurlijk”. Daarnaast wordt de patat gluten- en tarwevrij.

Volgens het bericht van Doeksen is veiligheid één van de redenen om over te stappen op ovenbereiding. “Geen frituur meer aan boord, betekent dat er in de kombuis nog maar een heel minimale kans op brand is”, stelt Spoor. “Het is overigens uniek, dat een bedrijf als het onze met zulke grote volumes frites en snacks overschakelt naar ovenbereiding, omdat deze techniek nog erg nieuw is. Een zeer innovatieve stap dus.”

Voorlopig zijn de in de oven gebakken snacks alleen nog te krijgen op de Friesland. Op termijn moet ook de Vlieland voorzien worden van ovens. De nieuwe veerboot voor de lijn Harlingen – Terschelling zal direct voorzien worden.

-- Advertentie --