Categorieën
Algemeen

Rechter verbied patiëntenvervoer Wadden door ANWB

RAV Fryslân mag het patiëntenvervoer vanaf de Wadden niet uit laten voeren door de ANWB. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden besloten.

Het Belgische Heliventure sleepte de regionale ambulancevoorziening en de ANWB voor de rechter, omdat het vond dat de aanbesteding van het werk onjuist was verlopen.

Zo was één van de eisen in het aanbestedingsdocument dat de helikopter die het patiëntenvervoer gaat doen, ook ’s nachts inzetbaar moet zijn. De ANWB kan een dergelijke helikopter niet komende maand al leveren, maar pas eind dit jaar. Toch ging RAV Fryslân akkoord met het bod van de ANWB.

Het Belgische Heliventure was ook in de race voor het werk en kan een dergelijke helikopter wel direct leveren. Het spande daarom de rechtszaak aan, omdat het bedrijf van mening is dat de gunning aan ANWB ongeldig is.

De rechter gaat daarin mee en verbied RAV Fryslân in zijn uitspraak het werk te gunnen aan de ANWB en moet in gesprek gaan met Heliventure.

Het is nog niet duidelijk of RAV Fryslân de opdracht nu aan Heliventure zal gunnen, of een nieuwe aanbestedingsprocedure start. Indien er niet voor 1 juli een nieuwe helikoptervoorziening gereed is, zal Defensie de vluchten blijven uitvoeren tot deze er wel is.

-- Advertentie --