Categorieën
Algemeen

Ruimere treinen voor Oerol-gangers

Openbaar vervoerder Arriva is klaar voor de Oeroldrukte met de inzet van drie verbouwde treinstellen. Deze ‘zomerproof’ treinen gaan rijden tussen Leeuwarden en Harlingen Haven.

Volgens Huis aan Huis heeft vervoerder Arriva een aantal rijen met stoelen uit drie treinstellen gehaald om ze geschikter te maken voor onder andere de verwachte drukte rond Oerol volgende week. Door het verwijderen van stoelen is er meer ruimte voor fietsen en bagage.

Arriva verwacht dat veel bezoekers aan het festival met de trein naar Harlingen komen en ook nog eens veel bagage meebrengen. De aangepaste treinen moeten deze stroom reizigers gemakkelijker op kunnen vangen.

Niet alleen de treinstellen zelf worden aangepast voor Oerol. Ook de dienstregeling tussen Leeuwarden en Harlingen Haven wordt van 11 tot en met 22 juni anders. De tijden worden dusdanig aangepast, dat er meer overstaptijd van de trein naar de veerboten van Rederij Doeksen ontstaat.

Ook Rederij Doeksen vaart overigens met een aangepaste dienstregeling om alle festivalgangers over te zetten naar en van het eiland. Deze extra afvaarten vind je hier.

Aangepaste dienstregeling Arriva. Klik voor een grotere versie.

Arriva Oerol 2015

Nieuwsheader: © Roel Hemkes, Flickr.com

-- Advertentie --