Categorieën
Algemeen

Nieuwe toeristische bewegwijzering

In de afgelopen tijd heeft de gemeente Terschelling verspreid over het eiland nieuwe bewegwijzering gericht op het toerisme geplaatst. Dat project is nu afgerond.

Veel campings en recreatieparken plaatsten in het verleden zelf al eens bewegwijzering langs de weg, maar de gemeente Terschelling heeft nu uniforme borden geplaatst. Verspreid over het hele eiland verwijzen de borden naar de grote campings, hotels en huisjes en recreatieve dagactiviteiten.

Daarnaast zijn er door de gemeente ook op het industrieterrein op West-Terschelling nieuwe borden geplaatst en zijn de info-panelen van de fietsroute Sporen in het Zand vervangen.

“Door het realiseren van een duurzame bewegwijzering wordt een deel van de Terschellinger ondernemingen makkelijker vindbaar. Dit zorgt ook voor een veilige doorstroming van het verkeer. De uniformiteit levert een bijdrage aan het aanzien van het eiland en het aantal door bedrijven zelf geplaatste borden is teruggebracht”, aldus de gemeente.

De gemeente voerde het project in samenwerking met Stichting Sporen in het Zand, VVV Terschelling, de Terschellinger Ondernemersvereniging en enkele ondernemers uit. De Provincie Fryslân en de Europese Unie financierde ook een deel van het project.

-- Advertentie --