Categorieën
Algemeen

Aanbesteding OV-concessie in oktober

De aanbesteding voor de nieuwe openbaar vervoersconcessie ‘ZOWAD’, Zuidoost-Fryslân, Vlieland, Terschelling en Ameland, wordt in oktober van dit jaar gedaan. Dat meldt OVpro.

De provincie Fryslân kwam in maart met het nieuws dat de bestaande concessies Zuidoost-Fryslân, Vlieland, Ameland en Terschelling samen één grote concessie zouden gaan vormen. Daarnaast kwam de provincie met voorlopige eisen, waar commentaar op gegeven kon worden.

Inmiddels zijn deze eisen door de provincie definitief vastgesteld en is de aanbesteding geopend. Busmaatschappijen hebben tot 27 oktober van dit jaar de tijd om zich in te schrijven. In december zal er een winnaar geselecteerd worden, die vervolgens vanaf december 2016 het busvervoer mag overnemen.

Op dit moment rijden er bussen van Qbuzz in Zuidoost-Fryslân en rijdt Arriva, op Vlieland in combinatie met TCR, op de eilanden. Vanaf december 2016 wordt dit dus één vervoerder.

Uit de documenten van de provincie blijkt dat vervoerders die op de Waddeneilanden elektrische bussen gaan inzetten, meer punten zullen scoren. Ook is het de bedoeling dat de OV-chipkaart met de invoering van de nieuwe concessie eindelijk naar de Waddeneilanden komt. Tot nu toe was het nog steeds niet mogelijk met de chipkaart te reizen op de eilanden.

De Provincie Fryslân selecteert op 8 december van dit jaar de winnaar, waarna een bezwaartermijn van zes weken start. De concessie loopt van december 2016 tot 2020, met een mogelijk verlening tot 2022.

-- Advertentie --