Categorieën
Algemeen

Vakantiegangers in de problemen door afgesloten Afsluitdijk

Een ongeluk op de Afsluitdijk vrijdagavond heeft voor heel wat mensen de vakantieplannen gedwarsboomd. Doordat de snelweg A7 over de dijk enkele tijd was afgesloten, was de boot naar Terschelling al vertrokken.

Twee auto’s botste aan het begin van de avond op elkaar nabij Breezanddijk. Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikoper, moesten vervolgens ter plaatse gaan en daarbij werd de A7 volledig afgesloten.

De weg werd rond half 9 weer vrijgegeven door de politie, maar de laatste boot naar Terschelling vertrekt al om 19:55 uit Harlingen. Campings en passagiers vroegen Rederij Doeksen via Twitter om even te wachten, maar omdat toen niet duidelijk was hoe lang het nog ging duren, kon de rederij dat niet doen. Bij een vertraagde trein of een korte file vertrekt de veerboot wel eens iets later.

Tegen de NOS zegt Doeksen-directeur Paul Melles niet precies te weten hoeveel mensen de boot vanavond gemist hebben. “Maar wij moeten nu eenmaal onze concessieverplichting nakomen: de mensen die wel aan boord zijn moeten op een bepaalde tijd aankomen. Daarom moeten onze boten op tijd vertrekken. Onze kapiteins weten dat en handelen daar ook naar”, zegt hij tegen de omroep.

Volgens diezelfde NOS hadden veel van de gestrande vakantiegangers dubbel pech: de hotels in Harlingen zitten vol. “Ik heb net nog drie mensen doorverwezen naar collega’s, want wij waren voor vandaag al volledig volgeboekt”, zegt Frank Zijlstra van Hotel Anna Casparii tegen de omroep.

Ook andere hotels in het havenstadje zitten volgeboekt, vanwege de zomervakantie. “Misschien dat mensen nog terecht kunnen bij Van der Valk in Franeker”.

Het is op het moment niet duidelijk of het voor alle vakantiegangers mogelijk is morgen een plekje te bemachtigen op de boot naar het eiland. Wel zegt de rederij hun uiterste best te gaan doen om iedereen om te boeken.

-- Advertentie --