Categorieën
Algemeen

Taxibedrijf stilgelegd door inspectie – update

Taxibedrijf Yellow Cab op Terschelling is stilgelegd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dat schrijft de website Taxi Pro.

Volgens het vlakbad voor de taxibranche stelde de inspectie vast dat de keuring van de taximeters van Yellow Cab verlopen was. “Ik mag pas weer verder rijden als alles opnieuw is gekeurd”, zegt eigenaar Dirk Verhaagen tegen Taxi Pro.

Volgens Verhaagen was de keuring van de taximeters in zijn zeven auto’s pas een paar weken verlopen. “Geef me dan een boete”, vindt Verhaagen, die de meters in zijn taxi’s op het eiland eigenlijk niet eens gebruikt. “In onze taxi’s hangt een kaartje met de verschillende zones op Terschelling. Op basis daarvan gelden de prijzen. Dat weet iedereen.”

Taxibedrijven die op basis van contracten door vervoerders worden ingehuurd op een bepaald traject hoeven geen gekeurde taximeters in de auto te hebben. Volgens Taxi Pro vindt Verhaagen dat hij ook onder die regeling moet komen te vallen.

“Iedereen die met ons meerijdt is akkoord met de prijzen. We hebben dus een afspraak. Het is dan helemaal niet nodig om op de meter te rijden. Maar daar denkt de ILT dus anders over”.

Update vrijdag 21 augustus

Na een keuring op donderdagmiddag rijden alle taxi’s van Yellow Cab sinds donderdagavond weer gewoon over het eiland.

-- Advertentie --