Categorieën
Algemeen

Taxivervoer Terschelling voor zo’n €20.000 beboet

De controle op Terschelling waarbij taxibedrijf Yellow Cab een rijverbod kreeg, bleek nog veel uitgebreider. In totaal is er voor meer dan €20.000 aan boetes uitgeschreven, meldt Omrop Fryslân.

Woensdag werd al duidelijk dat taxibedrijf Yellow Cab op Terschelling zijn werkzaamheden moest stilleggen na een controle van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Van dat bedrijf bleken de taximeters niet gekeurd. Gisterenmiddag zijn deze meters alsnog gekeurd, zodat de taxi’s van het bedrijf gisterenavond de weg weer op mochten.

Maar volgens Omrop Fryslân was de controle nog veel groter. In totaal tien taxi’s en twee bussen werden door de politie, inspecteurs van ILT en een ‘mystery guest’ gecontroleerd begin deze week. Tijdens de controles werden er 35 overtredingen geconstateerd, goed voor een totaal boetebedrag van meer dan €20.000.

Zo constateerden de controleurs dat er gereden werd zonder meter, dat er gebeld werd achter het stuur, de banden van sommige taxi’s onvoldoende profiel hadden en enkele chauffeurs reden zonder bewijs van een vergunning.

Een buschauffeur kreeg een rijverbod van 45 uur, omdat hij in de bus reed zonder tachograaf.

-- Advertentie --