Categorieën
Algemeen

Terschelling beste charterhaven van de Wadden

De haven van Terschelling is de beste charterhaven van de Wadden. Dat blijkt uit een enquête van de vereniging voor beroepschartervaart, BBZ, meldt de Leeuwarder Courant.

Om het jaar houdt de BBZ een enquête onder havenmeesters. Zij vullen onder andere vragen in over aanlegmogelijkheden, watertappunten, elektra, opvang van vuil water, afvalcontainers, wifi en sanitair.

Uit de enquête blijkt volgens de krant dat Terschelling de beste charterhaven van de Wadden heeft. De haven van West scoort een 8,3. Daarna volgen Harlingen met een 8,1, Ameland en Texel met een 7, Vlieland met een 6 en Schiermonnikoog scoort het slechtst met een 4. Bataviahaven in Lelystad is de beste van Nederland met een 9,7.

Maar vanuit de BBZ is er niet alleen maar lof over de haven van Terschelling: het is niet alleen de beste, maar ook één van de duurste. Charterschepen betalen niet alleen €1,50 toeristenbelasting per nacht, maar ook een aankomstbedrag.

Zelfs als een charterschip maar één nacht blijft, is het dus €3 per opvarende kwijt. De BBZ heeft hierover al enige tijd discussie met de gemeente, omdat ze vinden dat niet eens meeprofiteren van alle faciliteiten die betaald worden met toeristenbelasting, maar wel extra veel betalen.

Klippers West-Terschelling

-- Advertentie --