Categorieën
Algemeen

Financiële meevallers voor gemeente Terschelling

De gemeente Terschelling staat er financieel beter voor dan verwacht door een aantal meevallers. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

In het afgelopen jaar waren er veel zorgen over de financiële positie van de gemeente. Men verwachtte een verlies van meer dan €360.000, waardoor het eigen vermogen zou dalen tot onder de minimale reserves.

Maar volgens de Leeuwarder Courant lijkt de situatie inmiddels een stuk positiever te zijn. De gemeente kreeg enkele flinke meevallers. Zo kwam er in 2014 maar liefst €75.000 meer toeristenbelasting binnen dan begroot. De verwachting is dat die inkomsten voor dit jaar niet veel minder worden.

Daarnaast verwacht de gemeente €150.000 uit het Gemeentefonds, door een speciale Waddenregeling uit Den Haag. Verder hoeft de gemeente €80.000 minder dan begroot uit te geven aan de FUMO, de instantie die verantwoordelijk is voor het verlenen van vergunningen.

De financiële speelruimte voor de gemeente blijft klein, maar over 2016 wordt tot nu toe een kleine plus van 43.000 verwacht.

-- Advertentie --