Categorieën
Algemeen

Gemeente onderzoekt efficiëntere heffing toeristenbelasting

De gemeente Terschelling gaat onderzoek doen naar een efficiëntere manier om toeristenbelasting te heffen. Dat weet de Leeuwarder Courant vandaag te melden.

Het huidige systeem voor toeristenbelasting zorgt voor een hoop administratieve rompslomp voor zowel de gemeente als logiesverstrekkers. Die laatsten hebben ook geregeld geklaagd over het systeem bij de gemeente.

Daarnaast wordt vermoed dat het huidige systeem hier en daar lekt. “In de wandelgangen hoor je wel eens dat er campinghouders zouden zijn die een nieuwe auto kunnen kopen van de toeristenbelasting die ze wel innen, maar niet hoeven af te dragen”, zou wethouder Jeltje Hoekstra toelicht hebben volgens de Leeuwarder Courant.

Eerder al maakte de gemeente plannen om samen met de andere Waddeneilanden een nieuw systeem op te zetten, maar dat mislukte. Een extern bureau gaat nu onderzoek doen naar de heffing. Hiervoor is €10.000 uitgetrokken.

-- Advertentie --