Categorieën
Algemeen

Griend in Google Street View

Het vogeleiland Griend wordt opgenomen in Google Street View. Dat meldt de NOS vandaag.

In samenwerking met Natuurmonumenten is Google gestart met het in kaart brengen van Nederlandse natuurgebieden. Google bezocht elders in de wereld bijvoorbeeld al eens de Grand Canyon en Antarctica.

Steden brengt Google normaal gesproken in kaart met auto’s, maar daarnaast beschikt de internetgigant ook nog over 360-graden camera’s op fietsen, sneeuwscooters en een speciale rugzak. Die laatste wordt op Griend ingezet.

Samen met Natuurmonumenten heeft Google 25 locaties geselecteerd in Nederland. De samenwerking begint op Griend. Natuurmonumenten vond dit volgens de NOS een logische keuze, omdat het eiland niet voor mensen toegankelijk is.

Om opnamen te kunnen maken op het eiland, moesten de vrijwilligers flink wat kisten met accu’s, harde schijven en de camera-backpack zelf meenemen in een rubber bootje, blijkt uit het verslag van de NOS.

“Je draagt hem op je rug als een soort backpack en de camera steekt dan net een eindje boven je hoofd uit. Ik loop kriskras over het eiland en langs het strand om opnames te maken”, vertelt Edo Tams, de operator van de camera, aan de NOS. Het pakket weegt zo’n 20 kg.

Volgens de NOS doen beide partijen hun uiterste best de vogels zo min mogelijk te storen tijdens het fotograferen. Ook omdat ze geen grote massa wegvliegende vogels in beeld willen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames afgerond zijn en op internet verschijnen.

Street View Griend
Street View apparatuur op Griend. Foto: Roel Pauw / NOS

-- Advertentie --