Categorieën
Algemeen

Terschellinger melkveehouder uitgeroepen tot ‘Kanjer van Goud’

De Terschellinger melkveehouder Egbert Zorgdrager is uitgeroepen tot ‘Kanjer van Goud’, dat meldt Omrop Fryslân.

De prijs is een initiatief van de Postcode Loterij voor goededoelenprojecten. Zorgdrager maakt deel uit van het PolderPracht-project van de Vogelbescherming en is uitgeroepen tot ‘Kanjer van Goud’ voor zijn inzet voor de weidevogels op het eiland.

Samen met andere boeren heeft Zorgdrager bijvoorbeeld besloten later in het jaar te maaien en het waterpeil in de sloten veel hoger te laten staat dan gebruikelijk is in Nederland. “We passen eigenlijk ons bedrijf aan de weidevogels aan”, zegt Zorgdrager tegen Omrop Fryslân.

Door het biologisch boeren is het mogelijk om veel later in het jaar te maaien en groeien er veel meer bloemen in het weiland. Dat is weer goed voor de vogels in de polder. De stap van biologische boer naar agrarisch natuurbeheerder is volgens Zorgdrager maar een kleine.

Naast een onderscheiding ontvangt Zorgdrager ook €25.000 van de Postcode Loterij. De boer wil dat geld gebruiken om pompen en zonnepanelen te kopen om het waterpeil in de sloten te beheren. Nu wordt dat nog met een pomp achter de tractor gedaan, wat veel meer tijd kost.

De uitreiking van de ‘Kanjer van Goud’ komt ook op TV, zondagavond 1 november om 23:33 op RTL 4.

-- Advertentie --