Categorieën
Algemeen

Vogelwachtersfilm te zien in de blauwe vogels van KLM

Mooi nieuws voor de vogelwachters van de Wadden: ze gaan een half jaar lang de hele wereld over. Niet echt, maar op film.

Vorig jaar kwam documentairemaker Hans den Hartog met een korte film (68 minuten) over één van de laatste professionele vogelwachter op de Wadden, Oene de Jong. In “De Vogelwachter, tijd bestaat niet, enkel tij”, werd de kijker meegenomen naar de Boschplaat, de Engelsmanplaat en Rottumerplaat.

Na twee jaar meelopen bracht Den Hartog de film in 2014 in verkorte versie uit op Oerol en later in de volledige versie tijdens de Terschellinger Filmdagen. Later werd de film ook nog getoond op de NPO.

De film is nu voorzien van Engelstalige ondertiteling voor een vertoning op het Wildlife Conservation Film Festival in New York later deze maand en dat bracht de filmmaker op een idee. Hij leverde een DVD af bij de KLM.

Nu gaat de film een half jaar lang de hele wereld over: de KLM was enthousiast en heeft de film opgenomen in de on-board entertainment op intercontinentale vluchten.

Nieuwsheader: © Lord of the Wings, Flickr.com

-- Advertentie --