Categorieën
Algemeen

Politieke hulp ingeroepen bij erfpachtkwestie

De politiek wordt opnieuw ingeroepen bij de erfpachtkwestie. Bewoners en Staatsbosbeheer worden het maar niet eens, meldt Omrop Fryslân.

De erfpacht is een al jarenlang voortslepende kwestie waar voorlopig nog geen eind aan lijkt te komen. Met name veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gebouwd op grond van Staatsbosbeheer en eigenaren betalen daarom erfpacht.

In het verleden wilde Staatsbosbeheer deze erfpacht flink verhogen, soms met honderden procenten tegelijk. Dit leverde veel weerstand op van huisjeseigenaren en gemeenten.

Uiteindelijk besloten het ministerie van Economische Zaken, de Tweede Kamer, de gemeenten en de Staatsbosbeheer dat een groot deel van de percelen die geen recreatieve, cultuurhistorische of natuurlijke functie meer hadden, verkocht moesten worden.

Dat blijkt nog steeds niet helemaal soepel te verlopen. De Vereniging Terschellinger Erfpachters roept volgens Omrop Fryslân de hulp van de Tweede Kamer in, omdat het Rijksvastgoedbedrijf de verkoop van 79 percelen op het eiland bemoeilijkt.

-- Advertentie --