Lifeguard post

Strandwacht worden? De KNRM zoekt je!

Altijd al eens strandwacht willen worden? Dat kan, want de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is nog steeds hard op zoek naar nieuwe Lifeguards voor komende zomer.

Afgelopen december hield de KNRM de eerste selectieronde voor de nieuwe strandwachten. Hier zijn volgens de organisatie “de eerste potentiele lifeguards geselecteerd”, maar voor de periode augustus tot half september zijn er nog veel meer nodig.

Komende zomer starten de KNRM Lifeguards op 18 juni met de strandbewaking op Ameland, een week later ook op Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog. Op Terschelling worden de stranden van West aan Zee, Midsland aan Zee en Formerum aan Zee bewaakt.

“Lifeguards die voor de KNRM werken moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om de kwaliteit waar de KNRM voor staat te waarborgen”, zo stelt de organisatie. “Strandbezoekers verwachten van de KNRM de beste hulp die verleend kan worden.”

“De sollicitanten worden tijdens de selectiedag getest op hun zwemvaardigheden. Om in aanmerking te komen voor een contract als lifeguard moet zij binnen acht minuten 400 meter zwemmen. Daarnaast test de KNRM in een samenwerkingsoefening de sportieve instelling, houding, communicatie- en observatievaardigheden en stressbestendigheid van de sollicitanten. In een motivatiegesprek worden de kandidaten aan de tand gevoeld over hun motivatie om lifeguard te worden. Nieuw dit jaar is de fysieke hardlooptest waarbij de sollicitant een korte afstand moet afleggen.”

De volgende selectiedag is op 20 maart aanstaande in het Sloterparkbad in Amsterdam. De mannen en vrouwen die door de selectie komen, gaan in mei meedoen aan de speciale opleidingsweek van de KNRM.

Afgelopen zomer kwamen de Lifeguards op de 4 eilanden in totaal 1749 keer in actie. Het ging hierbij bijvoorbeeld om 36 vermiste personen die konden worden herenigd met familie en 13 reddingen. Veruit de meeste acties betreft het bieden van EHBO.

Onderwerpen
 , ,
-- Advertentie --