Categorieën
Algemeen

Gedeputeerde Kramer komt bomen planten op Terschelling

Morgen, woensdag 16 maart, wordt de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag weer gevierd. Dit jaar komt Gedeputeerde van Fryslân Johannes Kramer naar Terschelling.

De Nationale Boomfeestdag bestaat in Nederland al sinds de jaren 50. Op Boomfeestdag planten grote hoeveelheden kinderen, maar ook volwassenen, overal in het land nieuwe bomen.

Per provincie wordt er een gemeente gekozen die speciale aandacht krijgt, dit jaar is dat in Fryslân Terschelling geworden. Daarom krijgt het eiland morgen gedeputeerde Kramer op bezoek. Dit jaar is het thema van de Nationale Boomfeestdag ‘Bomen & Bossen’. Op Terschelling is gekozen voor het planten van elzen.

“Waarom er op Terschelling gekozen is voor het planten van elzen? Onlangs is er op het Waddeneiland een project van start gegaan met het doel een impuls te geven aan het karakteristieke en unieke elzensingellandschap aan de binnenduinrand. Terschelling is het enige Waddeneiland waar zo’n elzensingellandschap voorkomt, dat op zijn beurt weer bijzonder belangrijk is voor specifieke soorten als het koevinkje (vlinder)”, meldt de gemeente Terschelling.

-- Advertentie --