Categorieën
Algemeen

Uniek filmpje hit op Facebook

De Terschellinger boswachter Joeri Lamers heeft een hit te pakken op Facebook. Hij plaatste een filmpje van een ‘scheermesje’ dat zich ingraaft in het zand.

Veel mensen kennen het scheermesje, officieel de zwaardschede, wel van het strand, waar deze soms massaal aanspoelen. Maar zien hoe deze zich ingraaft in het zand? Dat komt niet vaak voor. Boswachter Lamers maakte daar een filmpje van en plaatste deze dit weekend op de Facebookpagina van Staatsbosbeheer Wadden.

Dat is niet onopgemerkt gebleven: op het filmpje kwamen inmiddels zo’n 500 reacties en 3000 likes. Ook is de video op het sociale medium al ruim 2700 keer gedeeld. Iets wat Lamers niet had verwacht, zo liet hij aan RTV Noord weten. “Ik sta er zelf van te kijken”, zei de boswachter tegen die omroep.

“Wij waren pieren aan het steken toen ik dit zag. De beestjes kunnen zich heel snel ingraven dus ik wist dat ik snel moest zijn. Dit is ook nog eens een exoot, het is een Amerikaanse zwaardschede. Het was geluk dat ik het zag en dat ik wist dat dit ging gebeuren”.

-- Advertentie --