Categorieën
Algemeen

‘Vogels van het Wad’ sieren postzegels

PostNL en Natuurmonumenten komen samen met een nieuwe set postzegels: ‘Griend: vogels van het Wad’. De zegels zijn vanaf 25 april te koop.

Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat gaan binnenkort beginnen aan een grote renovatie van het vogeleiland Griend, midden in de Waddenzee tussen Harlingen en Terschelling. Daarnaast is Griend dit jaar 100 jaar in beheer bij Natuurmonumenten. Om dat te vieren is er in samenwerking met PostNL gewerkt aan een vel postzegels, met onder andere de grote stern, scholekster, bergeend, bontbekplevier en meer.

“Elk schilderij heb ik speciaal voor dit vel gemaakt en bij elkaar geeft deze serie mijn impressie van de Wadden weer. Waarbij iedere vogel de plek op het vel krijgt die hij verdient: poserend voor een portret, broedend op het nest, wandelend langs de vloedlijn, aan de maaltijd of in de lucht”, stelt schilder Erik van Ommen.

Volgende week vrijdag krijgt burgemeester van Terschelling Bert Wassink het eerste vel officieel uitgereikt door PostNL. Dit zal in hotel Zeezicht in Harlingen gebeuren. Op die dag vertrekken ook de vogelwachters weer naar Griend, zo weet Omrop Fryslân te melden.

Het vel met tien postzegels is inmiddels al te bestellen op de website van PostNL. Via Natuurmonumenten is er tevens een boek te koop, waarin de postzegels voorzien zijn van tekst en uitleg.

Postzegels Griend

-- Advertentie --