Duinen

Veel aandacht voor vacature Staatsbosbeheer

De vacature voor een nieuwe boswachter op Terschelling trekt inmiddels landelijk de aandacht. De baan spreekt een hele hoop mensen aan als ultieme droombaan.

Enige tijd geleden kwam Staatsbosbeheer met een vacature voor een nieuwe boswachter op Terschelling. Dat deze baan veel mensen aanspreekt was al direct duidelijk: het bericht dat Skylgenet hierover op Facebook plaatste werd door ruim 30.000 mensen gezien en kon rekenen op flink wat likes, reacties en deelacties.

Inmiddels is er ook landelijk veel aandacht voor de vacature: niet alleen de websites van de grote kranten spreken er vandaag over, ook op de radio wordt er in de nieuwsbulletins over gesproken. Tamara Bok, gebiedsmanager van de Friese Wadden voor Staatsbosbeheer, reageerde bij nieuwszender BNR op de commotie rond de vacature.

Volgens Bok reageren er niet alleen mensen met de juiste ervaring en opleiding, maar ook mensen voor wie boswachter de ultieme droombaan lijkt. “Er zijn mensen die nu werken bij het Openbaar Ministerie, politie, Koninklijke Landmacht en docenten, maar ook een zeer gemotiveerde café-eigenaar en iemand met een massage-salon”, zegt zij tegen BNR.

Wel waarschuwt Bok dat boswachter op Terschelling worden niet inhoudt dat je altijd lekker buiten bent: het is voor een groot deel ook gewoon een kantoorbaan. Boswachter Joeri Lamers voegt daar bij BNR aan toe: “Je moet er wel tegen kunnen dat je midden in je werkgebied woont. En dat je daardoor altijd, ook als je vrij bent, eventueel kan worden aangesproken door mensen met wie je tijdens het werk contact hebt. Door ondernemers, bewoners. Ik vind het nog steeds ook wel fijn om af en toe even aan de wal te zijn en in de stad te lopen. En dan een soort van anoniem te zijn.”

Vandaag is de laatste dag dat er gereageerd kan worden op de vacature.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --