Bier

Terschellinger horeca wil langer open

Een aantal horecabedrijven op Terschelling wil graag langer open. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vandaag.

Vijf bedrijven hebben volgens de krant aan de gemeente Terschelling gevraagd een uur langer open te mogen. Nu sluit alle horeca op het eiland om twee uur ’s nachts de deuren.

“Vraag en behoefte van het uitgaanspubliek stroken niet meer met een sluitingstijd van twee uur ’s nachts”, vinden de ondernemers. Zij stellen voor het komende halfjaar op vrijdagen en zaterdagen een uur langer open te blijven.

“We zijn ons bewust van de mogelijke overlast voor omwonenden. Samen met politie en bewakingsdienst houden we toezicht op indirecte hinder”, zegt Manou Koen van OKA 18 namens de ondernemers tegen de Leeuwarder Courant.

De gemeente is echter niet enthousiast over de plannen. “Alleen in bijzondere situaties wijken we af van onze horecanota. Als we hier in meegaan, steken anderen ook hun vinger op”, zegt burgemeester Wassink tegen de krant.