Categorieën
Algemeen

Naar Oerol? Vertrek ruim op tijd en rijd om

Nog een paar dagen voor het grootste festival van het jaar weer losbarst op Terschelling: Oerol. Vrijdag is de eerste festivaldag en reizigers wordt aangeraden ruim op tijd te vertrekken richting Harlingen.

De start van Oerol valt dit jaar namelijk ook nog eens samen met de Luchtmachtdagen in Leeuwarden. Deze open dag op Luchtmachtbasis Leeuwarden trekt naar verwachting meer dan 100.000 mensen uit het hele land naar de Friese hoofdstad, onder andere om de gloednieuwe JSF (F-35) van dichterbij te bekijken. Dit zal zorgen voor enorme drukte in en om Leeuwarden.

Voor de mensen die met de auto richting Harlingen komen wordt geadviseerd Leeuwarden te mijden. Op de N381 en A7 bij Drachten, de A7 en de A32 bij Heerenveen en op de A6 bij Joure staan omleidingsborden langs de snelweg die bezoekers voor Oerol over de A7 via Joure, Sneek en Bolsward naar Harlingen sturen. Je kunt een plattegrond met alle omleidingen voor zowel Oerol als de Luchtmachtdagen hier downloaden.

Bezoekers voor Oerol die met de trein komen moeten ook rekening houden met extra drukte op station Leeuwarden. Arriva zet net als vorig jaar speciale zomertreinen in op het traject Leeuwarden – Harlingen Haven. In deze treinen zijn stoelen verwijderd om meer ruimte te bieden aan fietsen en bagage. Ook wordt er gereden met een aangepaste dienstregeling, deze kun je hier downloaden.

 

-- Advertentie --