Categorieën
Algemeen

Officieel startsein bouw Zeevaartschoolcampus

Gisteren vond op Terschelling het officiële startsein plaats van de bouw van de Zeevaartschoolcampus. Het complex moet over een jaar opgeleverd worden.

Na jaren van discussie kan de bouw nu eindelijk los. In opdracht van woningstichting De Veste en de NHL bouwt Koopmans Bouwgroep 204 eenpersoonskamers verspreid over vier gebouwen. Daarnaast komt er een gebouw met een studieruimte, een bar en fitnessgelegenheid.

De huidige campus, aan de rand van de Waddenzee, is aan het einde van zijn levensduur en wordt inmiddels permanent gesteund door een steigerconstructie. De oude campus heeft de beschikking over 100 tweepersoonskamers.

Woordvoerder van de studenten, Robby Pedroli, zegt tegen Omrop Fryslân dat het wel jammer is dat er geen tweepersoonskamers meer komen in de nieuwe gebouwen. “Tweepersoonskamers zijn beter voor de saamhorigheid”. Wel zijn ze blij dat er eindelijk een nieuwe accommodatie komt.

Naast de campus wordt er op dit moment ook gebouwd aan zestien sociale huurwoningen voor woningstichting De Veste. Op het eiland is al jaren een tekort aan betaalbare huizen voor starters.

-- Advertentie --