Categorieën
Algemeen

Zeesleepboot Holland gaat veerdienst varen

De monumentale Zeesleepboot Holland viert dit jaar haar 65-jarig bestaan. Zondag 21 augustus wordt dit gevierd met een stap terug in het verleden: het schip vaart mee in de veerdienst.

In het verleden zette de Holland 161 succesvolle bergingen op haar naam, in opdracht van Doeksen. In de zomermaanden werd het schip vaak ingezet als veerboot om de grote hoeveelheid toeristen over te kunnen zetten.

Aankomende zondag zal deze oude traditie weer even in ere hersteld worden, zo valt te lezen op de website van Rederij Doeksen. De Holland zal op die dag drie overtochten tussen Terschelling en Harlingen varen.

Het schip vertrekt om 08:30 vanaf Terschelling richting Harlingen, om 11:00 retour en om 20:30 nogmaals van het eiland naar Harlingen. De overtocht met het Terschellinger erfgoed duurt net als met de huidige veren zo’n twee uur.

Boeken kan door een e-mail te sturen, te bellen of op de dag zelf een kaart te kopen in de terminal van Doeksen. Een retourticket voor volwassenen kost €25. Meer informatie over de prijzen en het boeken is te vinden op de website van Rederij Doeksen.

In de zomer van 2010 kwam de Holland ook al eens terug in de veerdienst, toen voor meerdere dagen.

-- Advertentie --