Categorieën
Algemeen

Tóch woningen aan het Groene Strand

Na jaren van strijd lijken er tóch ineens woningen te komen aan het Groene Strand, op het voormalige B&Y-terrein. Dat meldt Omrop Fryslân vandaag.

Projectontwikkelaar Segesta uit Alkmaar, eigenaar van de grond, is al jaren in een strijd verwikkeld met de gemeente en omwonenden om het gezichtsbepalende gebied aan het Groene Strand. Al tientallen jaren staat daar een ingestort bedrijfspand.

In april 2015 leek de kogel definitief door de kerk: ondanks alle tegenstand kreeg Segesta toestemming voor het bouwen van nieuw bedrijfsloodsen op de grond. “Een gemiste kans voor het eiland en de Terschellinger”, noemde de ontwikkelaar dat destijds in een uitgebreide reactie.

Sinds dat moment, gebeurde er echter niets. Nu blijkt dat Segesta en de gemeente Terschelling in het afgelopen jaar toch in onderhandeling zijn gebleven over de plannen.

Volgens Omrop Fryslân zijn de beide partijen nu overeen gekomen dat er 25 recreatie-appartementen en woonhuizen komen. Of het daarbij gaat om de originele plannen uit 2012 is nog onduidelijk.

De gemeenteraad beslist op 25 oktober of ook zij akkoord gaan met de nieuwe plannen. Zo niet, kunnen er alsnog bedrijfsloodsen gebouwd worden.

-- Advertentie --