Categorieën
Algemeen

Waddengebied doet mee voor Mooiste Natuurgebied van Nederland

Het Waddengebied is één van de dertien natuurgebieden geworden die meestrijden voor de titel Mooiste Natuurgebied van Nederland. Dat is gisteren bekend gemaakt door de vakjury.

Deze vakjury, door de overheid geselecteerd en onder leiding van Pieter van Vollenhoven, heeft dertien natuurgebieden in Nederland geselecteerd die mee mogen strijden voor de publieksprijs.

Tot en met 31 oktober 13:00 kan het publiek op de website van de verkiezing stemmen op hun favoriete natuurgebied. De drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden uitgeroepen tot winnaar en ontvangen €300.000 van het ministerie van Economische Zaken.

Dit geld moet geïnvesteerd worden in kwaliteitsverbetering en het verbeteren van de toegankelijkheid van de natuurgebieden. Daarnaast zal de overheid de winnende gebieden de komende jaren promoten in binnen- en buitenland.

“We hebben prachtige inzendingen uit alle windstreken van Nederland gekregen. De vakjury heeft een selectie gemaakt en nu is de keuze aan het publiek”, stelt staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. De verkiezing is zijn initiatief.

-- Advertentie --