Categorieën
Algemeen

Studenten verminken dode zeehond

Studenten van de zeevaartschool op Terschelling hebben een dode zeehond zwaar verminkt met vuurwerk. Dat melden verschillende omroepen en kranten.

De studenten van het Maritiem Instituut Willem Barentsz vonden de dode zeehond vorige week aan de Waddendijk. Ze brachten het overleden dier naar de campus, waar ze het vervolgens vernield hebben met vuurwerk.

“Het was iets tussen studenten onderling, waar de school niet bij betrokken is. Maar we hebben wel achterhaald wie het gedaan hebben en duidelijk gemaakt dat dit echt niet kan”, zegt adjunct-directeur van het MIWB Marcel Krijnen vandaag tegen de Leeuwarder Courant.

De studenten, het gaat om drie man, zeggen volgens de krant spijt te hebben van hun acties. Als spijtbetuiging zullen zij de komende tijd als vrijwilligers aan de slag gaan bij de nieuwe zeehondenopvang op het eiland, zo zegt Krijnen tegen de LC.

-- Advertentie --