Categorieën
Algemeen

Aandeelhouders en exploitant Hotel Paal 8 voor de rechter

Sandton Hotels en een groep aandeelhouders van Paal 8 hebben ruzie over het duinhotel. Ze stonden daarom gisteren tegenover elkaar in de rechtbank, schrijft de Leeuwarder Courant.

In 2004 werd besloten het oude hotel in de duinen van West aan Zee te slopen en te vervangen door een nieuw exemplaar. Particulieren en bedrijven kregen de kans kamers en suites van het nieuwe hotel te kopen en daarmee aandeelhouder te worden.

De eerste jaren van het hotel verliepen rommelig, maar sinds 2008 verzorgt Sandton Hotels de exploitatie van het pand en doet de verhuur voor de aandeelhouders. Dat leek goed te gaan, tot nu.

Volgens de Leeuwarder Courant zijn de aandeelhouders al jaren ontevreden over de opbrengsten van hun kamers en vinden zij dat de International Hotel Management Group (IHMG), moederbedrijf van Sandton, teveel geld aan de exploitatie onttrekt. Ook zijn ze van mening dat het pand gebrekkig wordt onderhouden.

Eind 2016 leidde de onenigheid ertoe dat de aandeelhouders het bestaande management van het hotel buiten de deur zette. Tussen kerst en oud en nieuw leverde dit volgens de krant problemen op voor gasten, die onder andere niet konden pinnen.

De twee partijen stonden gisteren voor de rechter in Almelo. IHMG is van mening dat de aandeelhouders het management niet zomaar de deur kon wijzen. Ook vindt het bedrijf niet dat er teveel geld wordt onttrokken.

“Mijn cliënt heeft er tot nu toe van afgezien 240.000 euro te vorderen, want iedereen wil dat dit hotel goed gerund wordt en dat uiteindelijk alle mensen hun investering terug zien. Dat geldt ook voor IHMG”, quote de Leeuwarder Courant Hendrik Geffroy, advocaat van het hotelbedrijf.

De rechter heeft geen uitspraak gedaan, maar geeft de partijen nog tot vrijdag om onderling tot een akkoord te komen. Mocht dat niet lukken, zal er alsnog een vonnis volgen.

-- Advertentie --