Categorieën
Algemeen

Paar wijzigingen in dienstregeling Doeksen

Op 10 januari gaat, net als bij de bussen, ook bij Rederij Doeksen de nieuwe dienstregeling in. Dit jaar zijn er weer een paar kleine wijzigingen.

Net als voorgaande jaren zitten deze wijzigingen alleen in het rooster voor de sneldienst. Deze gaat op een aantal dagen iets later of juist iets eerder varen. Onderaan het artikel een overzicht van de aanpassingen.

Voor Vlieland zijn er dit jaar wel forse veranderingen. Daar start vanaf 10 januari een proef waarbij de gewone veer driemaal per dag gaat varen, maar de snelboot het eiland niet meer aan zal doen.

Rederij Doeksen is in 2015 begonnen met brainstormen over dit idee met de Raad van Advies voor Vlieland, het Klantenpanel, Rocov in de gemeente Vlieland. Dit omdat de sneldienst naar het eiland vaak uit moet vallen in verband met weersomstandigheden, wat voor alle partijen vervelende situaties oplevert.

De proef op Vlieland loopt tot begin juli van dit jaar. “De proefperiode beslaat daarmee rustige weken, maar ook piekdrukte (voorjaarsvakantie, meivakantie, Pasen), zodat alle betrokkenen de dienstregeling ervaren bij drukte en op rustige momenten”, aldus de rederij.

“Een onafhankelijk onderzoeksbureau zal de eilanders, ondernemers en andere reizigers vragen naar hun ervaringen en komen met een representatieve evaluatie. Op basis van deze evaluatie zullen conclusies getrokken worden voor de dienstregeling van 2018”, stelt de reder.

In 2017 veranderen de volgende afvaarten op de route Harlingen – Terschelling en terug:

DagRouteTijd
MaSneldienst Terschelling-Harlingen06:45 (was 06:30)
Di t/m zaSneldienst Terschelling-Harlingen07:15 (was 07:30)
Di t/m zaSneldienst Harlingen – Terschelling19:30 (was 19:55)
ZoSneldienst Terschelling – Harlingen
(rechtstreeks, niet meer via Vlieland)
09:15 (was 08:30)
-- Advertentie --