Categorieën
Algemeen

Doeksen schrapt uit voorzorg afvaarten

Rederij Doeksen schrapt voor vrijdag 13 januari uit voorzorg een aantal afvaarten. Dit in verband met de verwachtte waterstanden op vrijdag.

Door het stormachtige weer van de afgelopen dagen wordt het water in de Waddenzee flink opgestuwd. Dit zorgde vanmorgen al voor water op de Terschellinger kade.

Omdat ook voor morgenmiddag forse waterstanden worden verwacht, heeft Rederij Doeksen aangekondigd een aantal afvaarten te laten vervallen. Dit is volgens de reder nodig, omdat de aanleginrichtingen en de terminal onbereikbaar worden met de hoge waterstanden, wat voor veel overlast zorgt.

Het gaat om de afvaart van 17:30 van Terschelling naar Harlingen en de retourvaart vanuit Harlingen om 19:55. Beide komen op vrijdag 13 januari te vervallen. Rederij Doeksen neemt telefonisch contact op met gedupeerde passagiers.

De gemeente Terschelling roept eilanders, toeristen en ook vooral bouwbedrijven op hun auto’s en busjes niet op het haventerrein te laten staan. De real-time waterstand en de verwachtte waterstanden zijn bij te houden op de pagina ‘Weer en Getij‘. Deze gegevens worden iedere tien minuten bijgewerkt.

Ondertussen staan ook alle jutters op de eilanden paraat, want gisteren al verloor een containerschip 15 containers iets boven Texel. Deze komen mogelijk richting de eilanden.

-- Advertentie --