Frans Hogewind

Terschellinger redders in het zonnetje gezet

Op de nieuwjaarsborrel van de KNRM op Terschelling zijn een aantal redders in het zonnetje gezet door de burgemeester.

Ieder jaar wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om jubilarissen bij de KNRM een oorkonde aan te bieden. Burgemeester Bert Wassink mocht er vier uitreiken dit jaar.

Cor Bakker en Wyb Mier, beide 30 jaar vrijwilliger en Peter van de Linde, 10 jaar vrijwilliger, kregen op station Paal 8 hun oorkonde uitgereikt. Jan van Rees, 15 jaar vrijwilliger, was aan het werk als verkeersleider op de Brandaris en kreeg zijn oorkonde daar uitgereikt.

Oorkonde KNRM
Oorkonde KNRM

Burgemeester Wassink hield zijn toespraak dit jaar vanachter een nieuw, door de vrijwilligers zelf gemaakt spreekgestoelte. De beschildering is gedaan door Evert van Urk.

KNRM spreekgestoelte

Foto’s: KNRM.nl, station Paal 8

Voor de kenners zijn er momenteel op het eiland door jaarlijkse werfbeurten niet één, maar zelfs twee ‘vreemde’ reddingboten tegelijkertijd te vinden. Station West-Terschelling vaart tijdelijk met de Dorus Rijkers, type Johannes Frederik. Station Paal 8 beschikt over De Redder, type Valentijn. Beide schepen zijn officieel onderdeel van de reservevloot van de KNRM. Normaal gesproken beschikken de twee stations over reddingboten Arie Visser en Frans Hogewind.

Onderwerpen
 
-- Advertentie --