Hessel & Tess in de Ziggo Dome

Hessel en Tess geven feestje in Ziggo Dome

Met bijna 10.000 bezoekers die kwamen voor Hessel & Tess was het gisteravond groot feest in de Amsterdamse Ziggo Dome.

De op Terschelling wereldberoemde zangers, vader en dochter, maakten bijna twee jaar geleden bekend door concertorganisator Mojo te zijn gevraagd in het Ziggo Dome te spelen. Hessel deed dat eerder in onder andere Thialf, Ahoy en de HMH, voor Tess werd het de eerste keer op het grote podium.

Bezoekers uit het hele land, waaronder zo’n 900 man vanaf het eiland, werden getrakteerd op een drie uur durende show. In de grote concertzaal waren stukjes Terschelling nagebootst, bijvoorbeeld met een Land Rover naast het podium en zand met helmgras op het podium. Het concert startte met een scheepvaartbericht van de Brandaris.

Halverwege het concert werd er vanaf het plafond zand naar beneden gestrooid over het kleine podium en werd er rond het kampvuur gezongen. Gedurende de avond werden de bezoekers getrakteerd op solo’s van Hessel en Tess, maar ook duetten. Te gast waren ook Typhoon en Gerson.

Diep in de nacht vertrok een grote groep eilanders met de Friesland terug naar het eiland. Onderstaand een impressie van de avond via de vele posts op social media.